Vívás

Vivo50 éves a sportág Egerszegen.

Nemrég ünnepeltek az egerszegi vívók, a sportág ötven éve honosodott meg a Zalaegerszegi Dózsa SE színeiben.

ZadraveczMateA Nagykanizsai Torna Egylet vívói a tavaszi szezonjukban sem pihenhetnek, a 15 esztendős Zadravecz Máté (képünkön középen) például lengyelországi Wroclawban lépett pástra az utánpótláskorúak világversenyét.

MilassinMorA versenyszezon utolsó hazai kard junior férfi válogató versenyét rendezték az Újpesti TE vívóközpontjában és Milassin Mór (képünkön balról), a tavaly korcsoportot váltó Nagykanizsai TE-s kardozó is remekelt a fővárosi helyszínen.

Milassin Mór, a Nagykanizsai TE 1866 junior korú kardozója is a magyar vívó válogatott tagjaként Szocsiban, a kadet és junior Európa-bajnokságon tartózkodik.

 

A fővárosi Nemzeti Sportcsarnokban rendezték a férfi kardozók junior bajnokságát, melyen a Nagykanizsai TE 1866 vívói is szép eredményeket értek el.


Milassin Mór mint az ifjúsági korosztály - emellett a kanizsai egyesület - egyik remek vívója az idei esztendőben lett junior korcsoportos és már az idősebbeknél is felhívta magára a figyelmet, hiszen a mostani országoson a BVSC-s Nagy Martin mögött a második helyen végzett. A kanizsai klub másik üdvöskéjének, a még csupán kadet korcsoportos Horváth Barnának sem lehet oka panaszra, hiszen az előkelő hatodik - tehát döntős - helyen zárt.

 

MilassinHorvathjunior


- Eddigi sportpályafutásomat alapul véve mindenképpen előrelépésként tekintek mostani ezüstérmes szereplésemre, hiszen úgy érzem, fontos asszókat tudtam megnyerni, ugyanakkor tény, a végére már kissé elfogytam – összegzett röviden és roppant tárgyilagosan az NTE immár a junioroknál vitézkedő kardozója, Milassin Mór. - Ennek ellenére, ahogy ezt már mondtam, összességében azt hiszem, valóban pozitív kicsengésű volt a szereplésem, ebből tényleg lehet építkeznem, januárban pedig jöhet a folytatás, immár a budapesti junior világkupán.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates