DSCN5865 abGyorsan kialakult az új keret.

 

Nemrég a városházán ünnepelték a ZTE NB I-es női kosárlabda-csapatát, ma pedig már a következő bajnokság játékoskeretéről és az új vezetőedző személyéről számolt be Tóth László, a ZTE NKK ügyvezetője.

 

 

Mint mondta, megünnepelték a bronzérmes csapatot, de már a következő idényt tervezik. Az új bajnokságból is a legtöbbet akarják kihozni. Reményét fejezte ki, hogy Molnár Józseffel, az új vezetőedzővel jól együtt tudnak majd dolgozni és eredményes szezont zárnak.

  

Az új szakvezető gratulált a ZTE tavalyi eredményes szerepléséhez, s ő reményét fejezte ki, hogy a vezetéssel eredményesen tud dolgozni. Vitáik minden bizonnyal lesznek, de ezek előre viszik a csapat ügyét. Megköszönte a bizalmat, s elmondta nem sokáig gondolkodott, gyorsan igent mondott a felkérésre. A szakvezető egerszegi kötődéssel is rendelkezik, körmendi születésű, de az egerszegi Kölcsey gimnázium tanulója volt. Edzői pályafutása során többek között dolgozott az Amerikai Egyesült Államokban és Norvégiában. Legutóbb a SMAFC utánpótlásánál tevékenykedett. Véleménye szerint a többi csapat játékoskeretének ismeretében lehet megfogalmazni majd a célkitűzést, de az első nyolcban mindenképpen ott kell lennie a ZTE NKK-nak.

 

DSCN5865 ab

 

Elhangzott, hogy a szakmai stáb marad, a másodedzői feladatokat továbbra is Horváth Zsófia látja el, az erőnléti edző Adrovicz Béla.

 

A játékoskeretben is történtek változások, Benke Sára, Pusztai Petra és Gáspár Szalay Virág távozott a magyarok közül. A légiósok közül Sigi Koizar, Nadia Parker és Evantha Maltsi nem lép többet pályára a ZTE színeiben.
Az újonnan jövők közül Csutorás Fanni, Kuttor Enikő és Nagy Dóra magyar, az utóbbi két év után tér vissza a ZTE-hez. Ő elmondta, hogy nem sikerült jól az elmúlt két szezonja, reméli, hogy a Egerszegen ismét jól teljesít. A másik két magyar közül Csutorás Pécsről, Kuttor az USA-ból igazolt a ZTE-hez.

 

A légiósoknál is találunk régieket, Janis Ndiba tavaly is zalaiaknál szerepelt, Kirby Burkholder is volt a ZTE játékosa, ő is két év után tér vissza. Új légiós a bosnyák Andjela Delic, Hayes Keyona az USA-ból érkezik.


A ZTE NKK 12 fős kerettel dolgozik a következő bajnoki idényben, a már említett játékosok mellett: Dömötör Dorina, Horti Dóra, Jurkó Noémi, Kovács Georgina, Preisinger Boglárka tagja a játékoskeretnek.

 

Fotó: Pente Valéria

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates