Egy lány a pofonok világában.

Rangos elismerésben részesült a közelmúltban Kondákor Emília Cecília, a Botos András Ökölvívó Akadémia növendéke, a honi ökölvívó szakszövetség a tavalyi év legjobb női ökölvívójának választotta a még alapvetően utánpótláskorú sportolót.


- Amikor nyilvánosságra hozták, hogy én lettem a legjobb női ökölvívó, azokban a napokban ünnepeltem a születésnapomat is, tehát nem volt rossz az időzítés – mosolygott Emília, majd hozzátette: - Ezért is volt kiemelten örömteli számomra a karácsonyi időszak.


Nem volt egyszerű idáig eljutnia, az akadályok, pontosabban a pofonok szó szerint is egymást érték a kiskanizsai hölgyet eddigi sportpályafutása során.

 

KondCec


- Az életemben mindig is fontos szerepet játszott a sport és a testmozgás, de amikor még általános iskolás voltam a Rozgonyiban, akkor iskolai szinten inkább úsztam. Amikor abbahagytam, akkor jött az ökölvívás lehetősége, mivel a nagybátyám is űzte ezt a sportágat. Szólt, hogy levinne a terembe, így is történt, aztán a bokszklubnál mondták, maradhatok nyugodtan a továbbiakban is. Ez 2013-ban történt, gyakorlatilag tehát öt esztendeje bokszolok. A serdülők között már akkor is indulhattam, egyre rangosabb versenyeken, aztán jött a junior, most pedig már az ifjúsági kategória.


Hogy mégis mely eredményire a legbüszkébb a jelenleg középiskolában számvitelt is tanuló ifjú hölgy, aligha kérdéses.


- Nagy titkot aligha árulok el azzal, hogy a két Európa-bajnoki bronzérmemet említem először, hiszen 2016-ban junior 52 kg-ban, tavaly pedig az ifjúságiaknál 51 kg-ban léphettem fel a dobogó harmadik fokára, s emellett az ősszel már az indiai női világbajnokságon is részt vehettem.


Emíliát mostani szövetségi elismerése még nagyobb erőbedobásra sarkallja.


- Minden esztendőben csak egy-egy férfi, valamint nő kaphatja meg a szakszövetség címét, így azt hiszem érthető, hogy nagyon örültem a sikernek, mely egyben az akadémiánál folyó munka elismerése is. Nagyon jólesett, hogy a vezetőség engem választott a legjobbnak, ez további lendületet ad nekem az idei esztendőhöz és még nagyobb motivációt kölcsönöz ahhoz, hogy még jobb eredményeket érhessek el. Rögtön itt van az ifjúsági olimpiára való kijutás esélye, melyet 2018-ban az argentin fővárosban, Buenos Airesben rendeznek, aztán pedig természetesen a 2020-as tokiói olimpiát említeném, ahová nagyon szeretnék kijutni és jól szerepelni. Az ökölvívás már eddig is rengeteget adott nekem, hiszen sok jó embert ismerhettem meg, illetve azt se feledjük, hogy számos fantasztikus helyre juthattam már el általa.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates