A közelmúltban rendezték meg a sportág idei legrangosabb versenyét, a 8. Racketlon Egyéni- és Csapat-világbajnokságot a németországi Fürthben (Nürnberg mellett).

A sportágról röviden annyit, hogy sorrendben az asztalitenisz, a tollaslabda, a fallabda és a tenisz egyvelege (tehát amihez ütő kell, "racket".) Mintegy 20 éve űzik már Európában, itthon mindössze 4-5 éve versenyeznek. A játékosoknak mind a 4 sportágban össze kell mérniük az erejüket egymás ellen, s az a győztes, aki a 4 sportág, egyenként 21-21 pontig tartó szettjében összességében több pontot szerez!

pb270613.jpg

 A magyar nemzeti racketlon válogatott tagjai a képen: állnak(balról jobbra): Czingráber Zoltán, Rohács Attila, Nándori Levente, Hrabina Éva; guggolnak(balról jobbra): Tróznai Zsófia, Pintér Ákos, Szalay Zsolt.

A vb-n 21 ország 440 sportolója vett részt 12 kategóriában. Magyarországot 16 játékos képviselte. A magyar nemzeti válogatott a 12 ország legjobbjai – 3 férfi és 1 női játékos alkot egy csapatot - között a 6. helyen végzett. (4 mérkőzésből 2 győzelem: csehek és belgák ellen, 2 vereség: németek és angolok ellen). A válogatottnak ez az eddigi legjobb szereplése. Keszthelyről Pintér Ákos került a válogatottba, aki 4 meccsből hármon szerepelt.

Az egyéniben összesen 3 éremmel térhettek haza a magyar sportolók. A nőknél a 2 egyéni (A és B) kategóriában nem sikerült érmet nyerni. A férfiak 4 egyéni nyílt kategóriában, illetve 2 veterán és 3 ifjúsági, junior kategóriában a világranglista-helyezések alapján indulhattak el. Az elitet képviselő A kategóriában 1 magyar induló volt a 48 között (Markó Tamás), sajnos nyert mérkőzés nélkül. B kategóriában (64induló) 2. lett a kecskeméti Czingráber Zoltán, 3. pedig Pintér Ákos Keszthelyről (képünkön).

pb300690.jpg

Összességében a svédek és a finnek nyakába akasztották a legtöbb érmet; a férfi és női egyéni világbajnok is finn sportoló lett. Csapatban Svédországé lett az aranyérem.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates