Nyomtatás
Félidejéhez érkezett a női asztalitenisz Extraliga sorozata, s a Kanizsa Sörgyár SE együttesénél - most már kellően kikristályosodott, hogy legalábbis ebben a szezonban - a túlélés a cél.

Nem is elsősorban anyagiakat, sokkal inkább az eredményeket tekintve, hiszen kilenc mérkőzésük után kilenc vereség jelenti az eddigi mérleget. De..., s ezt a kötőszót már Jakabfi Imre edző, klubvezető véleménye után tesszük hozzá:

- A remek év eleji és tavaszi szereplésünk - ami nemzetközi meccseket is tartogatott számunkra - után az új szezonban nagy várakozás részünkről nem volt - kezdte a klub szinte mindenese. - Tudatában voltunk annak, hogy gyengébb időszak elé nézünk, s így utólag be is igazolódott, amire számítottunk. Megjegyzem, az ősszel két-két alkalommal kaptunk ki 6:3-ra, illetve 6:4-re, s ezeken kis szerencsével akár pontot is szerezhettünk volna.

- Szóval, abszolút reálisan gondolkodva nem lehetett volna többet kihozni a fél idényből...

- Természetesen azért összességében mindez bosszantó, de a jövő elé úgy tekintünk, hogy még nincs veszve az az elképzelés, mely szerint a Mohácsot megelőzzük.

- Amelynek már négy pontja van...

- Viszont a baranyaiakat is itthon fogadjuk a januárban induló második felvonásban, ráadásul még korán sem biztos, hogy lesz kieső az Extraligából. Ugyanakkor tény és való, óriási bravúr lenne részünkről az előzés.

- Mindezek tudatában mi lehet a megoldás hosszú távra?

- A következő versenyévad - akárhogy is alakul - az átalakulás jegyében zajlik majd. S az sem utolsó szempont véleményem szerint, hogy egy embert kicserélve ez a mostani csapat is sokkal erősebb lehetne. Így sem adjuk azonban fel, különben mi értelme lenne az egésznek...