Nyomtatás
hoki_03m.jpgKercsó Árpád távozását követően viszonylag gyorsan sikerült új edzőt találni a Zalai Titánok jégkorongcsapatának. Ladislav Boros, az új szakvezető Szlovákiában, a trencséni hokiakadémián dolgozott, onnan szerződött Zalaegerszegre.

Köztudott, hogy a jégcsarnokot március 22-ig alapítvány működteti, a jégkorong és a többi jeges sport akkor kerülhet biztonságba, ha olyan tulajdonos kezébe kerül a létesítmény, amelynek érdeke a hosszú távú működtetés. Ennek fényében elsőként arról azt kérdeztük a szlovák szakvezetőtől, hogy mielőtt Egerszegre érkezett volna, érdeklődött-e az itt uralkodó állapotokról? Hogy mennyire biztos a sportág jövője városunkban?

- Természetesen érdeklődtem azt itt kialakult helyzetről. Tárgyalásaim során a vezetők azt hangoztatták, hogy adottak lesznek a feltételek a jó színvonalú munkához - hangoztatta Ladislav Boros.

- Beszéljen jégkorongos múltjáról, edzői pályafutása fontosabb állomásairól…

- Amikor még Csehország és Szlovákia egy államot alkotott, ismerkedtem meg a sportággal. Prievidza Gyetva, Zólyom voltak a nevesebb csapataim.

- Mióta edzősködik? - Mintegy húsz éve, amíg játszottam, addig csak másodállásban dolgoztam edzőként. A játék befejezése után lettem főfoglalkozású szakvezető. A pályám során a gyerek korosztálytól a felnőttig bezárólag mindegyiknél megfordultam. Az utánpótlás közel áll szívemhez.

hoki_08m.jpg

- Szlovákia nagy hagyományokkal rendelkezik a jégkorongban. Mit tapasztal Egerszegen, miben jók a fiúk, és mely területen kell fejlődniük?

- Elődöm jól dolgozott, akik viszont engem szerződtettek, nyilván tisztában voltak vele, hogy milyen stílust képviselek. Mindenképpen a Trencsénben már jól bevált módszereket szeretném az itteni viszonyokra átültetni. Az ott alkalmazott edzésmódszerek már kiállták az idő próbáját, biztos vagyok benne, hogy sikert érhetek el vele a Titánoknál is. A trencséni hokiakadémiáról már több híres játékos került ki.

- Mennyire van tisztában azzal, hogy a jégkorong helyzete Zalaegerszegen bizonytalan? Tud egyáltalán hosszú távra tervezni?

- Nagyon sajnálnám, ha nem tudnám folytatni a megkezdett munkát, mert a gyerekek nagyon ügyesek, lelkesek. Bizakodom, hogy lesz jövője a sportágnak Zalaegerszegen. Egy biztos: tudásommal azon leszek, hogy a Titánok folytassák eddigi jó szereplésüket.

Fotó: Seres Péter