Nyomtatás

Hévíz SK - Nemesvámos KC 28-27 (16-17) 

NB II női kézilabda-mérkőzés, Hévíz, 100 néző. Jv: Bazsó, Kertész.

Hévíz: Molnár A. - Buzás 8, Burghardt V. 3, Penzer 4, Holczbauer 5, Burghardt L. 6, Horváth I. 1. Csere: Bán-Farkas (kapus), Vágó, Borsi 1, Cseberkó. Edző: Baranyai Norbert.

Az NB I. ifjúsági bajnokságban is játszó vendégek betörésekből szerzett góljaiknak köszönhetően többnyire vezettek az I. játékrészben, a jól támadó hazaiak 12-12-nél egy 4-0-s sorozatuknak köszönhetően tudtak egyenlíteni. Fordulás után döntőnek bizonyult, hogy megszilárdult a hévíziek védekezése, de a 41. percben 20-20-as állásnál rendkívül nehéz helyzetbe kerültek, ugyanis piros lap, majd 3-as(!) emberhátrány alakult ki. Döntőnek bizonyult, hogy ebben a 2 percben nem kaptak gólt, sőt szereztek egyet. 

Később is kapták a 2 perces büntetéseket a zöld-fehérek, de a nehézségek megsokszorozták erejüket és kapusaik Vida két hetesét megfogták az utolsó percekben és többnyire már ők vezettek. NB II-ben ritkán látható izgalmak között dőlt el a pontok sorsa, mert 26-26-nál 4 perccel a vége előtt a hazaiak emberhátrányba kerültek és a vendégek 7-est lőhettek. Végül a nagyobb motiváltság és a rutin döntött a kevés cserével rendelkező Hévíz javára. Így harmadszor ünnepelhettek sorozatban, amit a közönség felállva tapssal köszöntött.

Jók: Buzás (a mezőny legjobbja), Burghardt L., Penzer, Holczbauer.

Ifjúsági bajnoki mérkőzés: Hévíz- Vonyarcvashegy 40-22 (18-10).

A Hévíz legközelebb 2020. február 08-án a listavezető Siófokot U22 csapatát fogadja 14 órakor.