Nyomtatás
A férfi kézilabda NB II. Dél-Nyugat csoportjában szereplő és Zádori László edzette Nagykanizsai Izzó SE a második helyen telel a tizenkét csapatos mezőnyben, s az egyesületnél állítják: a cél továbbra is a felkerülés.

A gárdának 11 mérkőzés után 16 pontja van, s ez hattal kevesebb, mint a listavezető Kalocsa Kézilabda Clubé. Ugyanakkor a február 28-án rajtoló tavaszi szezon során az érseki város legénységét hazai környezetben fogadják, ráadásul az utolsó téli napon éppen a jelenleg bajnoki harmadik Kecel látogat majd hozzájuk… Addig is érdemes még az ősz főbb történései között elmerülni, melyben Musits Ferenc egyesületi elnök volt a segítségünkre:

- Elöljáróban annyit, célunk nem változott, vagyis szeretnénk visszajutni az NB I B küzdelmeibe – nyomatékosított rögtön az elöljáró. – Sajnos, későn kezdtük a felkészülést, hiszen sokáig nem volt edzőnk és erősíteni sem tudtunk, amihez csak adalék, hogy a horvát Matija Bedic távozott.

Szorosan már a fél-szezonhoz kapcsolódva sem egyszerűsödött a helyzet:

- Két minimális vereség a Kecel és a Kalocsa ellen sem erősítette pozíciónkat, majd idővel a sérülések is jelentkeztek, így nem számolhattunk huzamosabb ideig Zsupek Tamással és Tompek Alajossal. A mecseknádasdi nagy különbséggel elvesztett meccs főképp nem hiányzott, utána viszont a srácok összekapták magukat. Örömteli volt, hogy a visszatért Kotrics Gergely ellenállhatatlan volt, s végül az akciógólok tekintetében vezeti a csoport listáját, de az össztermését figyelembe véve is harmadik. Másik kulcsjátékosunk egyértelműen az irányító Ányos József volt, s az ő remeklése is kellett ahhoz, hogy hazai pályán veretlenek maradjunk.

Arról se feledkezzünk meg, ha már szóba került a hazai környezet, hogy a férfi kézilabdázók mérkőzéseire (ismét) sikk lett járni Kanizsán, mivel nem volt ritka a 200-250-es nézőszám sem a Zsigmondy-csarnokban, valamint az idény során voltak „nagy találkozások” is egyes találkozók alkalmával. Ilyen volt például a Kunszentmiklós együttesével a dél-zalai városba látogató, egykori nagy kedvenc bombázó, Krichenbaum Tibor érkezése, vagy azzal a Czimmer Tamással szembeni meccselés Mecseknádasdon, akinek vezetésével az Izzó SE az 1988/89-es idényben százszázalékosan nyerve a másodosztályt, jutott fel az élvonalba. Persze most már más szelek fújnak, de a 2009 tavaszi feljutást is komolyan gondolják a legtöbb gólt szerzett (383) nagykanizsaiaknál – még ha ez egyelőre csak a harmadik vonalból a másodikba való (vissza)kerülést jelentené…