Nyomtatás
Bevallva, bevallatlanul a Nagykanizsai Izzó SE-nél a férfi NB II-es csapat az, melytől az igazán kiugró, jelen esetben a másodosztályra jogosító produkciót várják.

Mellettük a női együttes (jó) szereplése a meglepetés, hiszen Tóth László edző tanítványai a dél-nyugati csoport dobogójának alsó fokán telelnek 11 mérkőzésen 16 begyűjtött ponttal.

Ahogy a szakvezető fogalmazott, a két vonyarcvashegyi igazolásuk, Papp Zsanett és Takács Andrea játéka rendkívül hasznos volt, s beépülésük is zökkenőmentesen történt. Utóbbi kitétel azért nagyon lényeges, mert a korábbi idény(ek)ben voltak olyan pletykák, melyek szerint a csapategység nem volt mindig a legideálisabb. Szóval a várakozáson felüli teljesítmény a jó igazolásoknak és a remek közösségi szellemnek köszönhető jelentős mértékben. S elég a tabellára pillantani, hogy az is kiderüljön, László Renátáék magasan a legkevesebb gólt (224) kapták az őszi félszezonban. E téren tehát megvan az összhang, viszont ami kicsit (egyelőre) zavaró, hogy a támadásokat nem a leghatékonyabb módon fejezik be kanizsai oldalon (262 dobott gól).

További érdekesség, hogy az őszi mérkőzések során a Szekszárddal vívott hazai bajnokijukon ugyan kikaptak a dél-zalaiak, de a vendégek oldalán egy jogosulatlan játékos-szerepeltetés miatt utólag mégis Kiss Melittáék söpörhették be a győztesnek járó két bajnoki pontot. A figyelemreméltó bajnoki szereplés pedig arra is jó lehet, hogy - az elnök Musits Ferenc szavaival élve – felhívja a jövőbeni támogatóik figyelmét arra, van élet a kanizsai kézilabda női oldalán is…