Nyomtatás
A Nagykanizsai Izzó SE kézilabda-szakosztálya az utánpótlás számára tartott évbúcsúztatót, melynek keretében a vezetőség röviden értékelte az őszi szezon történéseit.

A Zádori László edzette fiúk az NB-II. Dél-Nyugat ifjúsági csoportjában a negyedik helyen állnak 14 ponttal – 7 győzelemmel és négy vereséggel - , közülük a legtöbb gólt Hári Péter szerezte, szám szerint 60-at, őt követi Hári Kristóf 50 találattal, míg Vancsura Richárd 38-ig jutott. Ez esetükben a góllövő-listán egyelőre a 12., 20., és a 31. helyeket jelenti.

A lányoknál a csapat az NB-II. Dél-Nyugat ifjúsági csoportjában a nyolcadik pozícióban telel át 5 győzelemmel, hat vereséggel. Marton Zsófia áll a játékosok közül góljaival a legelőkelőbb helyen, hiszen 73 (eddigi) gólöröme egyelőre a mezőnyben az ötödik legtöbb. Anek Rebeka 63-szor, míg a még mindig nagy tehetségnek tartott Kotnyek Réka 58-szor volt eredményes.

Az ifjú hölgyeket a Nagykanizsára edzőként a nyáron visszatért Mátyás Auguszta trenírozza, aki ezzel a munkával kezdte meg felkészítői szerepét a kézilabdázás világában. A egykori 37-szeres válogatott játékos természetesen még játékosként is aktív, hiszen a Nagyatád NB I B-s csapatában szórja a gólokat.  -

- A másodosztályban is nagy a küzdelem és a hajtás, különösen egy Atád – Marcali meccsnek van presztízse – fogalmazott a női NB I-es versengés ötszörös gólkirálya. - Amíg úgy érzem, hogy hasznára tudok lenni együttesemnek, addig nem szeretnék felhagyni a játékkal. Heti két edzés és a mérkőzés még bőven belefér.

Erre talán bizonyságul szolgálhat, hogy az elmúlt szezonban is Mátyás Auguszta volt a gólkirály az NB-I. B-ben a somogyiak színeiben, s idén sem áll rosszul a mesterlövészek versenyében. Persze, egy-egy ilyen beszélgetés során csak-csak ráterelődik a szó a női válogatott helyzetére is, hiszen a csapat nemrég a macedóniai EB-n a nyolcadik helyen végzett:

- Komoly fejtörést jelent, hogy a nemzeti együttesnek a sorsát még mindig szinte csak és kizárólag Görbicz Anita játéka határozza meg, vagy épp dönti el. Anita ezért nagy nyomás alatt van véleményem szerint, s ezért sem véletlen, hogy esetenként ő is hibázik. A másik pedig a túlzott eredménykényszer, hiszen ez határozza meg a sportág támogatási kvótáját is. Mindenesetre jelenleg komoly feladat az együttesben megtalálni a különböző posztokra a megfelelő kézilabdázókat.