Nyomtatás

Nagykanizsai Izzó SE – Balatonboglári SC 32 – 18 (20 – 6)

NB-II. Délnyugati csoport, női kézilabda-mérkőzés, 13. forduló. Nagykanizsa, 70 néző. V.: Szabó K., Tóth J.

N. Izzó SE: Pécsi – Gombor (5/3), Papp Zs. (5), Kiss M. (5), László (6/3), Takács A. (6), Marton (3). Csere: Ruzsa (1), Borsi (1), Betlehem, Anek. Edző: Tóth László.

A hazai bemutatkozás sem váratott sokáig magára a kanizsai csapat háza táján, bár a megszokottnál talán kevesebben voltak a Zsigmondy-csarnokban. Ez azonban nem zavarta Takács Andreáékat, akik rögtön nekiestek a Balaton-partiaknak. Az előzetesen félelmetes szélsőként beharangozott – egyébként győri nevelésű - Pomozi Nikolettet a hazaiak teljesen kikapcsolták, s az sem jelentett akadályt, hogy az együttesen vírusjárvány söpört végig néhány nappal korábban. Ellenállhatatlanul kéziztek a második félidőben is, így nem volt meglepő a nagy különbségű győzelem. A legutóbbi hétvége szünet volt Gombor Ágnesék számára, legközelebb a bajnoki tabella harmadik helyén álló csapat március 14-én a Hosszúhetény együtteséhez látogat.

Edzői mérleg:

Tóth László: - A bogláriak ellen szinte minden összejött, de külön kiemelném a védekezésünket és Pécsi Tímea teljesítményét.

                                                                                                     xxx

TAM-BAU Tamási KC –Nagykanizsai Izzó SE 19 – 25 (11 – 10)

NB-II. Délnyugati csoport, női kézilabda-mérkőzés, 12. forduló. Tamási, 100 néző. V.: Hornyik, Mátó.

N. Izzó SE: Pécsi – Gombor (6/1), Papp Zs. (3), Kiss M. (1), László (10/4), Takács A. (4), Marton (1). Csere: Ruzsa. Edző: Tóth László.

A tavaszi „félszezon” indításaként Tamásiba látogatott a bajnoki tabella harmadik helyén álló Nagykanizsai Izzó SE női együttese. A vendéglátók nem igazolták sereghajtó mivoltukat, hiszen az igencsak foghíjas dél-zalaiak ellen bátran kezdtek, s még a félidőben is előnnyel vonulhattak pihenőre. A fordulás után aztán megjött a vendégek lövőkedve, mi több, be is akadtak próbálkozásaik, így fokozatosan átvették az irányítást. A visszatért szélső, Gombor Ágnes ott folytatta, ahol sérülése előtt abbahagyta, s László Renáta is nekidurálta magát és a nem is oly régi szép időket idézve vállukra vették a csapatot. Mellettük nem vallott szégyent a kapuban a távozó Nyakas Kamilla helyén bemutatkozott Pécsi Tímea sem, aki egykor a dunaújvárosi kézilabda-iskola neveltje volt…

Edzői mérleg:

Tóth László: - Örülök, hogy a második játékrészre összeszedtük magunkat, s így végül biztosan hoztuk a mérkőzést.