Mindenki számára elérhető legyen a testépítés.

A kellemes külső, az egészséges életmód napjainkban egyre vonzóbb minden korosztály számára. Egerszegen is már több helyen megdolgoztathatják izmaikat a szép testre vágyók. A testépítő klubok közül az egyik zászlóshajó Hagyma Gym, edzőtermüket mindkét nem képviselői látogatják.

- Az évek során átvitt értelemben is egyre jobban izmosodunk- kezdi stílszerűen Hajmási Ferenc, elnök. – Az edzési lehetőségek mellett nemrég Szombathelyen, a WBPP nemzetközi tehetségkutató Zimmermann Kupa versenyén szervezőként is ott voltunk. Igaz a versenyzőink sem hiányoztak, sőt nem is vallottak szégyent. Kovács Flóra a 163 centi alattiak athletic psysique kategóriájában első lett. A férfiaknál sport psysique kategóriában a 178 centi alattiaknák Tóth Zoltán, a 178 felettieknél Seress Róbert egyaránt a negyedik helyen végzett. A modell psysique kategóriában Takács Alexandra szintén éppen, hogy lecsúszott a dobogóról, negyedik lett. Ugyan nem a mi klubunkban sportol, de egyéni indulóként a sport modell kategóriában Egerszegről Sáska Szandra ezüstérmet szerzett.

hagyma

                                  Seress Róbert, Kovács Flóra, Tóth Zoltán és Takács Alexandra

A Hagyma Gym elnöke elmondta, hogy a nemzetközi szövetség(WBPF) a hazaival karöltve úgy látta a délnyugat-dunántúli régió - Vas, Somogy, Baranya, Zala megyét értve alatta - az említett területeken fehér foltnak számít a testépítés. Úgy döntöttek, hogy 2016-ban két versenyt is rendeznek a régióban. Nagy örömükre mindkettőt Zalaegerszegen. Először az idén Szombathelyen megrendezett Zimmermann Kupa kerül lebonyolításra, amely kvalifikációs verseny lesz az Európa-bajnokságra. Ősszel a magyar bajnokság házigazdái lesznek, ami a világbajnokságra lesz kvalifikációs verseny.

- Örvendetes, hogy a vasi megyeszékhelyen megrendezett versenyen a kilencven induló közül harmincöt kezdő volt. Reméljük, hogy ez a szám Egerszegre tovább nő - folytatta Hajmási Ferenc. – Klubunkban az arányos, szimmetrikus testépítés a honos, erre fektetjük a hangsúlyt. A jövő évtől a 40 év felettiek számára is rendeznek versenyt. A nyitás nem véletlen, bizonyítani akarjuk, hogy idősebb korban sem elérhetetlen a szép, arányos test. A hozzánk látogatókat szakmai tanácsokkal is ellátjuk. Célunk a testépítés minél szélesebb körben való terjesztése, hogy a nemzetközi, hazai szövetség által említett fehér-folt eltűnjön a régióban.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates